Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

Toplotna črpalka

Kaj je toplotna črpalka in zakaj jo izbrati? Kot že samo ime pove, jo uporabljamo za uravnavanje toplote v naših bivalnih prostorih. Ena izmed ključnih prednosti tovrstnih črpalk je, da kar dve tretjini potrebne toplote zajema iz okolja samega, kot na primer iz zraka, podtalne vode ali zemlje. Pri tem ji pomaga še kompresor, ki po potrebi zviša temperaturo v našem domu. Z uporabo toplotne črpalke drastično znižamo z ogrevanjem povezane stroške, po nekaterih podatkih tudi do 70%. Vse pa je odvisno od vrste črpalke in vira energije. O takih in podobnih primerih uporabe obnovljivih virov energije, si lahko preberete tudi na naši spletni strani v rubriki »Modre prakse«.

Gospodarske družbe in samostojni podjetniki lahko pridobite nepovratna sredstva za zamenjavo trenutnega ogrevanja z vgradnjo nove toplotne črpalke. Trenutno sta aktualna 2 razpisa, kjer lahko za investicijo pridobite do 50 % nepovratnih sredstev.

RAZPIS E3URE-2013      RAZPIS URE-GEN-I-2013

 

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.