Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

Nova energetsko učinkovita realnost

Zanimiv podatek: Sonce sije na Zemljo z močjo 174.000 TW in v eni uri ustvari količino energije, kot jo človeštvo porabi v enem letu. To razmerje pomeni, da smo šele na začetku naše raziskovalno razvojne poti. In tudi, da ´dokončni odgovor´ na energetske probleme vzide vsako jutro in zaide vsak večer.

Energetska učinkovitost ter uporaba obnovljivih virov energije sta v središču strategije Evropske unije (Evropa 2020), ki uveljavlja pametno, trajnostno rast in prehod na gospodarstvo z učinkovito rabo virov. Cilj je 20 % prihranka porabe energije v EU v primerjavi z letoma 2007 – 2020. Vendar zadnji izračuni kažejo, da EU ni na pravi poti za uresničitev tega cilja. Trenutni trend je ocenjen na samo okoli 9 % zmanjšanje porabe do leta 2020.

Smo v tem lahko drugačni, boljši, naprednejši?

Vedenjske spremembe podjetij in njihovih potrošnikov se vedno bolj spreminjajo v smeri energetske učinkovitosti in upravljanje s prihranki energije ni več vprašanje časa. Pomembno je, da se podjetja v Sloveniji in evropski regiji začnejo združevati v skupine, izmenjavajo znanja in ustvarjajo popolnoma sveže rešitve.

Zakaj?

Energetska učinkovitost je najkrajši in najcenejši način za zmanjšanje emisij in znižanje povpraševanje po energentu. Še vedno je v vsakem podjetju ogromno potenciala. V svetovnem poslovnem svetu zmagujejo tisti, ki se prilagodijo novi energetsko učinkoviti realnosti. Nekatere rešitve so na voljo že danes, nekatere so šele v razvoju, druge kot ideja. Vendar vse omogočajo več z manj.

Energetska učinkovitost in odnos do okolja se ne izražata v besedah. Dejanja govorijo glasneje od besed. V podjetju Tiko Pro smo vse od leta 2013 pobudnik dogodkov in delavnic na temo energetske učinkovitosti in obnovljivih virov energije. Prav tako smo skozi leto 2014 po celotni Sloveniji predstavljali dobre prakse podjetij, ki so naredila korak naprej pri obnovljivih virih energije ter energetski učinkovitosti ter za ta namen pridobila tudi nepovratna sredstva.

Skupaj dajmo energetski učinkovitosti nov pomen.

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.