Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

Modra izbira papirja za tisk lahko občutno razbremeni okolje!

Hvala za vse vaše glasove!

Podjetje: Anolis d.o.o., Maribor

Modra praksa: mojaTiskarna.si -EKO Kalkulator

Področje modre prakse: inovacija

Odlike modre prakse: Ozaveščanje o okoljskih in energetskih vplivih ter ekološko optimalna rešitev izbire papirja za tisk.

Cilj: Eko osveščanje strank pri izbiri papirja za tisk

S skrbno izbiro papirja lahko zmanjšamo svoj vpliv na okolje. Da bi lahko ozaveščali stranke o okoljskih in energetskih vplivih ter jim ponudili ekološko optimalno rešitev izbire materiala za tisk smo razvili aplikacijo EKO Kalkulator. Pri vsakem oddanem naročilu se izračunajo vrednosti prihranjenih naravnih virov:

  • število ohranjenih dreves
  • površino ohranjenih starih gozdov
  • zmanjšano količino odpadnih voda
  • zmanjšano količino odpadkov
  • zmanjšano količino toplogrednih plinov

Naredili smo: Z avtomatiziranim sistemom naročanja in EKO Kalkulatorjem znižanje energetske porabe

EKO Kalkulator, del aplikacije mojatiskarna.si, ki skrbi za ozaveščanje pri uporabi različnih materialov za tisk, v realnem času izračuna energetsko in okoljsko obremenitev glede na izbor materiala in konfiguracijo tisovine. Vrednosti vseh naročil, opravljenih prek aplikacije mojatiskarna.si, se hranijo v profilu stranke in ustvarjajo EKO grafikon, ki ga stranka lahko spremlja v profilu. Poenostavljeno verzijo lahko uporablja tudi za podpis v elektronski pošti oziroma kot pasico na spletni strani – vse energetsko učinkovite izbire, kot na primer uporaba recikliranega papirja namesto standardnega, se lahko izkažejo prek EKO Kalkulator podpisa. Podatki se ob vsaki poizvedbi dinamično generirajo na strežnikih, zato vedno zagotavljamo aktualne podatke.

Avtomatizacije krovne aplikacije mojatiskarna.si, namenjena beleženju prihranka podjetja, po opravljenem naročilu dodatno poskrbi za optimizacijo proizvodnje in energetsko ter ekonomično optimizacijo procesov.

Leto izvedbe: 2013 

Naučili smo se
Dejanski prikaz na primeru posameznika je najefektivnejši način osveščanja.

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.