Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

  Energetsko učinkovito infrardeče ogrevanje industrijskih objektov 

Hvala za vaše glasove!

Podjetje: Inpro 23 d. o. o., Slovenija in Kübler GmbH, Nemčija
Modra praksa: Energetsko učinkovito infrardeče ogrevanje industrijskih objektov
Področje modre prakse: Učinkovita raba energije
Odlike modre prakse: Visoko učinkoviti energetsko varčni sistem, ki koristi odpadno toploto

Cilj:Energetsko učinkovita prenova ogrevanja

Zaradi vedno bolj nezanesljivega delovanja stare naprave in visokih stroškov ogrevanja, ki so bili tudi poglavitni razlog za izvedbo sanacije, je podjetje Kubler za priznano nemško podjetje Reiners + Fürst koncipiralo energetsko učinkovito modernizacijo ogrevanja. Stara ogrevalna naprava obrata je na dan potrošila tudi do 1.000 litrov kurilnega olja, zato je bil cilj črpanje energije pri njenem izvoru, eventualna vmesna hramba ter dovajanje na področja, kjer je ta potrebna. Infrardeči grelni sistem H.Y.B.R.I.D. z integriranim sistemom koriščenja odpadne toplote dimnih plinov se je izkazal kot najboljša rešitev.

Naredili smo: Prijetni pogoji za delo z 46.500 € prihranka letno

Za ogrevanje hal se uporablja visoko učinkovit sistem linije OPTIMA plus, dopolnjen s standardnimi napravami tipa AR. Küblerjevi energetsko učinkoviti infrardeči  sistemi seval po principu sončne toplote skrbijo za prijetne pogoje dela brez prepiha in z enakomernimi temperaturami med 18 in 22° C v proizvodnih in skladiščnih prostorih.

Infrardeči sistem H.Y.B.R.I.D. z integriranim sistemom koriščenja odpadne toplote dimnih plinov se je izkazal kot najboljša rešitev, s pomočjo katere smo uspeli v celoti pokriti tudi toplotne potrebe 1.200 m² površin pisarniških prostorov, ki so del industrijske hale. 

»Lahko si samo zadovoljen,« povzame gospod Benjamin  Reiners. Stroški  ogrevanja, ki so v letu 2010 znašali  71.500 €, so se trajno znižali na okoli 25.000 € letno. Inovativni in visokoučinkoviti ogrevalni sistem je že po dveh ogrevalnih sezonah izpolnil vsa preostala pričakovanja. 

Leto izvedbe: 2011

Naučili smo se

IR ogrevanje je za industrijske objekte, delavnice, večja skladišča in športne dvorane zanimiva rešitev, ki ima, glede na sedanje energetsko stanje v industriji, velik potencial. Poraba energije za ogrevanje predstavlja velik delež stroškov pri proizvodnji končnega izdelka, s katerim ne moremo biti konkurenčni, če nimamo racionaliziranih vseh stroškovnih področij. Energetska učinkovitost objekta je pri racionalizaciji stroškov proizvodnega procesa bistvenega pomena. 

 

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.