Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

Energetske rešitve iz Slovenije tudi na Hrvaško

Hvala za vaše glasove!

Podjetje: Petrol d. o. o.
Modra praksa: Center energetskih rešitev dobil brata v Zagrebu
Področje modre prakse: Učinkovita raba energije in obnovljivi viri
Odlike modre prakse: Celostna storitev energetske prenove po meri stranke. »Vse na enem mestu«: prihranek časa, prihranek denarja, svetovanje in strokovna izvedba. Skupen nastop na trgu.

Cilj: Trend energetske varčnosti tudi na Hrvaškem 

 V Petrolu se zavedamo, da je dolgoročen napredek mogoč le ob nenehnem  varovanju okolja in vlaganju v razvoj najbolj okoljsko in energetsko sprejemljivih rešitev. Petrol je v Sloveniji, tudi na račun projekta Center energetskih rešitev, v zadnjem času vedno bolj prepoznan kot ponudnik in svetovalec okoljskih in energetskih rešitev za dom, pri tem pa nudi oskrbo z vsemi vrstami energentov.

V Centru energetskih rešitev s svojim znanjem pomagamo strankam pri izboljšanju udobnosti bivanja, k čistejšemu okolju in hkrati tudi k precejšnjim prihrankom pri stroških za energijo.

Po letu dni uspešnega delovanja Centra energetskih rešitev,  družbe Petrol, Jelovica in Knauf Insulation poslovni model prenašajo na sosednjo Hrvaško. Projektu na Hrvaškem se bo v začetni fazi pridružilo še podjetje MIK. V nadaljevanju pa so sodelovanje obljubila še vsaj tri podjetja. Vzpostavitev tovrstnega Centra bi lahko pomenilo inovativno, mednarodno povezovanje slovenskih in hrvaških podjetij. S tem se trend energetske varčnosti širi na Hrvaško, kjer je priložnost tudi za črpanje sredstev, ki jih EU namenja v okviru programa Evropa 2020.

Naredili smo:1000 MWh prhranka energije letno 

 Projekt je potekal v dveh fazah:

1. faza: Vzpostavitev Centra, pridobitev dodatnih partnerjev;

2. faza: Izvedba  aktivnosti, zapisanih v strategiji dogodki, odnosi z kupci, odnosi z mediji, odnosi z interno javnostjo ...).

Projekt smo ravno implementirali, zato želimo v prihodnosti  doseči, da bi bilo ime CER sinonim za uporabne nasvete s področja učinkovite izrabe energije ter ustvarjanja prihrankov tudi na Hrvaškem. Strategija CER je podobna kot v Sloveniji (podatki za Slovenijo): uresničevati svojo vizijo z vstopom vsebinskih projektov v Center. CER postaja središče oz. sopomenka energetske učinkovitosti.

V manj kot osmih mesecih smo  v CER-u gostili 22 dogodkov od tega 15 lastnih. Dogodkov se je udeležilo preko 550 poslušalcev, s čimer  smo dosegli prve začrtane rezultate, in sicer konkretnejše prihranke na področju porabe energije in izpustov CO2. Izključno z izvedbo delavnic oz. dogodkov smo poskrbeli za letni prihranek energije v višini 1000 MWh/leto, medtem ko smo izpuste ogljikovega dioksida zmanjšali za kar 250 ton na letni ravni.

Leto izvedbe: 2014

Naučili smo se

 Zaradi specifik Hrvaškega trga je ključna konkurenčna moč, povezovanje močnih partnerjev in enoten nastop.

 

 

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.