Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

Modra praksa podjetja Inpro 23 d.o.o.            

V podjetju INPRO 23, d.o.o. so uvedli modro prakso - energetsko učinkovito modernizacijo ogrevanja, IR ogrevanje za industrijske objekte, predstavitev infrardečega grelnega sistem H.Y.B.R.I.D. z integriranim sistemom koriščenja odpadne toplote dimnih plinov.

Za to investicijo so se odločili zaradi vedno bolj nezanesljivega delovanja stare naprave in visokih stroškov ogrevanja, ki so bili tudi poglavitni razlog za izvedbo sanacije. Podjetje Kübler je za priznano nemško podjetje Reiners + Fürst koncipiralo energetsko učinkovito modernizacijo ogrevanja. Stara ogrevalna naprava obrata je na dan potrošila tudi do 1.000 litrov kurilnega olja, zato je bil cilj črpanje energije pri njenem izvoru, eventualna vmesna hramba ter dovajanje na področja, kjer je ta potrebna. Infrardeči grelni sistem H.Y.B.R.I.D. z integriranim sistemom koriščenja odpadne toplote dimnih plinov se je izkazal kot najboljša rešitev. Za ogrevanje hal v podjetju se tako uporablja visoko učinkovit sistem linije OPTIMA plus, dopolnjen s standardnimi napravami tipa AR, Küblerjevi energetsko učinkoviti infrardeči sistemi seval po principu sončne toplote skrbijo za prijetne pogoje dela brez prepiha in z enakomernimi temeraturami med 18 in 22 °C v proizvodnih in skladiščnih prostorih.

Slika: grelniki OPTIMA plus

S pomočjo tega sistema so v podjetju uspeli v celoti pokriti tudi toplotne potrebe 1.200 m² površin pisarniških prostorov, ki so del industrijske hale. Stroške ogrevanja pa so iz 71.500 evrov znižali na 25.000 evrov letno. Inovativni in visokoučinkoviti ogrevalni sistem je že po dveh ogrevalnih sezonah izpolnil vsa preostala pričakovanja.

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.