Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

Misli in živi ZELENO!

Čedalje bolje se uveljavlja sloga živi »zeleno«. Ste se morda kraj vprašali, kaj dejansko pomeni »živeti zeleno«? Odgovor je popolnoma preprost: okolju prijazno.

Mi pa vam ponujamo še nekaj dodatnih razlogov za najboljšo spremembo:

1. Klimatske spremembe
Čeprav so tovrstne spremembe še vedno velikokrat jabolko spora tudi med znanstveniki, je vsekakor res, da karkoli lahko naredite in prispevate k izboljšavi klimatskih sprememb – naredite.

2. Manjša poraba nafte
K temu bo pripomogla zagotovo uporaba nadomestnih in obnovljivih virov energije v vseh mogočih panogah. Hkrati bo manjša poraba nafte vplivala tudi na samo ceno tega naravnega bogastva in seveda na prevladovanje mogočnih korporacij v gospodarstvu.

3. Vpliv na okolje
Ste vedeli, da je vsako leto čedalje več svežih voda onesnaženih? Žal je tako. In ravno vi, kot posameznik, lahko s svojimi odločitvami spremenite tudi to dejstvo. Najmanjše spremembe se pričnejo pri vam doma.

4. Zdravje in počutje
Vsak teden lahko zasledimo vedno nove in nove raziskave kako onesnaženost okolja vpliva na naše zdravje in splošno počutje. Tudi zrak, ki ga vdihujemo. Na tem mestu se lahko naslednjih med tekom vprašate; ali vam bolje koristi tek ali škodi zrak, ki ga vdihujete med tekom?

5. Manj je več
Minimalizem postaja trend, čeprav se marsikdo tega še ne zaveda. Tudi spiritualizem. Torej, zakaj kopičiti goro stvari in okolju škodljivih predmetov doma in z nakupom bogatiti tovarne, ki onesnažujejo naš modrozeleni planet?

 

Mogoče pa še komu kje posveti kakšna žarnica nad glavo J

 

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.