Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se

EKO SKLAD j.s.

Sklad spodbuja razvoj na področju varstva okolja z dajanjem kreditov oziroma poroštev za okoljske naložbe in z drugimi oblikami pomoči. Sklad vzpodbuja naložbe, ki so skladne z nacionalnim programom varstva okolja in z okoljsko politiko Evropske unije.

Na spletni strani Eko Sklada si lahko podrobno ogledate tudi vse pretekle in prihajajoče razpise - javne pozive podjetjem in posameznikom (občanom).

Dejavnosti sklada so zlasti:

  • kreditiranje naložb varstva okolja s krediti z ugodno obrestno mero,
  • izdajanje garancij in drugih oblik poroštev za naložbe varstva okolja,
  • finančno, ekonomsko in tehnično svetovanje in
  • naloge, ki se nanašajo na izvajanje politike varstva okolja.

Od junija 2008 do oktobra 2009 je Eko sklad v imenu Republike Slovenije dodeljeval tudi nepovratne finančne spodbude občanom za naložbe v sončne ogrevalne sisteme, celovite obnove eno ali dvostanovanjskih stavb in nizko energijske oziroma pasivne novograjene stanovanjske objekte in nekatere posamezne ukrepe v okviru obnove obstoječih stanovanjskih stavb.

Konec meseca januarja pa naj bi bil objavljen javni poziv za nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije za leto 2014. V sklopu tega razpisa se med drugim subvencionirajo tudi toplotne črpalke.

www.ekosklad.si

 

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.