Aktualno

31. mar
2015
Novi hladilniki bi zaprli deset
"Politika varčevanja z viri se dolgoročno splača. Alternative pa ni," je prepričan bivši evropski komisar dr. Janez Potočnik.
25. feb
2015
Fotogalerija dogodka 310 v podjetju Domel d.o.o.
Oglejte si fotografije z dogodka 310 v podjetju Domel d.o.o.
22. jan
2015
PROJEKT 310 v podjetju DOMEL d.o.o., gorenjska gazela 2014
Pridružite se nam na BREZPLAČNI DELAVNICI in OGLEDU DOBRE PRAKSE v podjetju DOMEL, d.o.o., katero je na slavnostnem zaključnem dogodku Projekta 310 v lanskem letu prejelo najvišje priznanje v projektu Modre prakse energetske učinkovitosti.
16. jan
2015
Nov delovni program v okviru družbenega izziva 5
Evropska komisija pripravlja nov delovni program v okviru družbenega izziva 5: »Podnebni ukrepi, okolje, učinkovita raba virov in surovine« za leti 2016-2017. Pri pripravi tega pa daje priložnost tudi vam, da podate svoje predloge za prihodnje projekte in področja na katerih so takšne spremembe potrebne. Če imate projekt na tem področju in še niste našli razpisa, ki bi bil zanj primeren je sedaj pravi čas, da podate svojo idejo na spletni strani Evropske komisije.
23. dec
2014
Srečno 2015
Želimo, da vam praznični dnevi prinesejo veliko lepih trenutkov in prijetnega počutja, v novem letu 2015 pa vam voščimo obilo sreče, zdravja in poslovnih uspehov.
9. dec
2014
Razpisi za energijsko učinkovitost v Bruslju
V okviru programa Obzorje 2020 je poseben program za področju energetike, ki je namenjen za podporo prehoda na varen, čist in učinkovit energetski sistem v Evropi. Eden izmed delovnih programov je na temo energetske učinkovitosti.
28. okt
2014
Domelu najvišje priznanje Modra praksa energetske učinkovitosti 2014
Podjetje Domel je letošnji prejemnik najvišjega priznanja v projektu Modre prakse energetske učinkovitosti.
10. okt
2014
Modra praksa podjetja Inpro 23 d.o.o.
V podjetju INPRO 23, d.o.o. so uvedli modro prakso - energetsko učinkovito modernizacijo ogrevanja, IR ogrevanje za industrijske objekte, predstavitev infrardečega grelnega sistem H.Y.B.R.I.D. z integriranim sistemom koriščenja odpadne toplote dimnih plinov.
2. okt
2014
S čim boste letos ogrevali vaš dom?
Jesenski čas je čas, ko večina lastnikov hiš že načrtuje nakup kurjave za prihajajočo zimo. Kurite na drva? Morda še vedno naročate kurilno olje? Ali pa ste privrženec zemeljskega plina? Ste morda že razmišljali o cenejši, bolj ekološki možnosti ogrevanja z biomaso?
1. okt
2014
Modre prakse energetske učinkovitosti
Želite tudi vi zmanjšati porabo energije v vašem podjetju in ob tem ustvariti prihranek? Želite za uresničitev poslovnih ciljev prejeti nepovratna sredstva? Učite se od najboljših! Vabimo vas, da se nam pridružite na dogodku Modre prakse energetske učinkovitosti 2014
1. okt
2014
Ne pozabite na brezplačno delavnico v podjetju INPRO 23 d.o.o.
Ne pozabite na brezplačno delavnico in ogled dobre prakse, ki bo potekala 7.10.2014 na sedežu podjetja INPRO 23 d.o.o., Bilje 12, 2000 Maribor.
24. sep
2014
Prihodnost je lahko zelena
Ekologija je zelo razširjena veda, ki se ukvarja z odnosom človeka do okolja, s proučevanjem vpliva človekove dejavnosti na okolje ter s preprečevanjem ter odpravo posledic, ki jih povzroča človekovo poseganje v naravo. Sami pa lahko že DANES storimo marsikaj za bolj zeleno prihodnost. Kako?
19. sep
2014
BREZPLAČNA DELAVNICA v podjetju INPRO 23
Sodelovali boste na zanimivem interaktivnem dogodku, kjer boste pridobili informacije o nepovratnih sredstvih, si izmenjali izkušnje o različnih projektih ter si ogledali primer podjetja, ki je v svoje delovanje uvedlo učinkovito rabo energije. V okviru druženja boste lahko spoznali nove partnerje in skupaj oblikovali nove projekte.
15. sep
2014
Jesensko kompostiranje
Biološko razgradljivi odpadki so zelo koristni, če jih pravilno recikliramo in vrnemo v naravo. Narava bo vedno poskrbela, da dobimo nazaj, kar bomo vanjo vložili. To je le eden izmed glavnih razlogov zakaj kompostirati, saj je kompost najboljša in najnaravnejša pot, da tlom vrnemo organsko snov, ki smo jo odvzeli v obliki plodov.
5. sep
2014
Zaključek prijav za Modro Prakso 2014
Ponosni smo, da imamo v Sloveniji veliko odličnih zgledov učinkovite rabe energije, obnovljivih virov in inovativnosti!
1. avg
2014
»Zelena jadrnica« tudi v Sloveniji
Pretekli teden je v slovensko pristanišče priplula znana »Zelena jadrnica« z imenom Mavrični bojevnik (Rainbow Warrior). Greenpeacova jadrnica ne bi bila nič posebnega, če ne bi večino energije, ki jo sama porabi, sama tudi ustvarila – iz obnovljivih virov energije (sončne in vetrne).
29. jul
2014
Poletje je čas sončnih kolektorjev
V poletnih mesecih, ko marsikdo od nas pričakuje visoke temperature in hladno morje, pozabljamo, da bi lahko vso to sončno energijo izkoriščali tudi nam v prid. A kaj dejansko je sončna energija in kako jo pridobivati in za kaj uporabljati? Odgovor boste našli v zbranem članku o sončnih kolektorjih.
21. jul
2014
Zelena delovna mesta
Zelena delovna mesta so dostojna delovna mesta v zelenem gospodarstvu, predvsem v sektorju okoljskega blaga in storitev, ter v ozelenjevanju procesov v drugih sektorjih, kjer čistejše alternative ne obstajajo. Taka se izvajajo tudi v Sloveniji v sklopu projekta.
10. jun
2014
Natečaj Modre prakse energetske učinkovitosti 2014
Pokažite svoje energetske rešitve! V podjetju ste uvedli rešitev, ki prispeva k energetski učinkovitosti. Veseli ste in ponosni na doseženo. Prijavite se na natečaj!
9. jun
2014
Zeleni teden in ravnanje z odpadki
Vsako leto v Bruslju organizirajo konferenco o varstvu okolja v sklopu »Zelena tedna«. Letos je potekal od 3. do 5. junija, kjer so spregovorili o obnovljivih virih energije in o odpadkih. Pa vi? Ali mislite, da veste vse o odpadkih?
26. maj
2014
Energetsko aktivne stavbe? Res je!
Ste že slišali za ta izraz: energetsko aktivne stavbe? Je to res naša prihodnost? Podjetje Agencija Poti pripravlja zelo zanimiv seminar na to temo. Na seminarju bodo spregovorili znani strokovnjaki in odgovorili na vsa vaša vprašanja. Več v članku…
19. maj
2014
Zeleni rudnik Pomurja
V Prekmurju je zrasel t.i. Zeleni rudnik Pomurja, ki v današnjem času predstavlja odličen zgled skrbi za okolje ostalim občinam po Sloveniji. Kaj dejansko je Zeleni rudnik Pomurja? S čim se tam ukvarjajo in kako lahko tudi izboljšate svoj odnos do okolja? Kako je uspelo njim? Prepričani so, da se prihodnost skriva v obnovljivih virih energije.
7. apr
2014
Projekt 310 v sliki in zvoku
Na spletnem socialnem omrežju Youtube si lahko ogledate naš predstavitveni video Projekta 310, za katerega lahko tudi glasujete na strani 16. dnevov energetikov, ki bo kmalu v Portorožu. Zanj lahko tudi glasujete.
31. mar
2014
Zelena energija na dosegu roke
Pomena energije se zavedamo vsi in o tem ne bomo izgubljali besed. Potrebno pa je povedati besedo ali dve o tem, da imamo energijo pred pragom in da jo lahko pridobimo iz navadne trave. Mednarodna konferenca na to temo tudi sejmišču ENGRA!
23. mar
2014
Spomladanske čistilne akcije
Sneg se je skopnel, narava se prebuja in spet je na vrsti tisti del leta, ko se najlepše pokažejo vsi odpadki odvrženi v naravo. Zato je pomlad tudi najprimernejša za organiziranje čistilnih akcij. Širom Slovenije tudi letos poteka več organiziranih čistilnih akcij. Torej, kje se vidimo?
16. mar
2014
Recikliram. Recikliraš. Recikliramo.
Vsi smo že zagotovo slišati za pojem recikliranja. A če smo za nekaj slišali, še ne pomeni, da o tem tudi nekaj vemo. Si upate trditi, da poznate dobre lastnosti tega globalnega fenomena?
10. mar
2014
Čiščenje oken brez čistil? Da!
Povezovanje in informiranje je danes tema prihodnosti. Veseli smo, saj opažamo, da nas to povezuje, dela močne in uspešne. V nadaljevanju vas bomo seznanili, kako lahko tudi vi spreminjate sebe in okolje.
3. mar
2014
Misli in živi ZELENO!
Čedalje bolje se uveljavlja sloga živi »zeleno«. Ste se morda kraj vprašali, kaj dejansko pomeni »živeti zeleno«? Če še ne, mi vam ponujamo nekaj razlogov za to pametno odločitev.
23. feb
2014
Podzemni objekt, ki varuje pred poplavami?
Res je! Obstaja. Eden večjih je na Japonskem in njegova primarna naloga je ščititi mesto Tokio pred poplavami, ki so v zadnjih letih zelo pogoste. Več...
9. feb
2014
Na strokovno ekskurzijo v Črno goro! Pridruži se nam tudi ti!
Združenje za energetsko neodvisnost Slovenije (ZENS) vabi na strokovno ekskurzijo z ogledom dveh postrojenj s toplotnimi črpalkami za potrebe ogrevanja in priprave tople sanitarne vode ter za hlajenje. Greste z nami?
2. feb
2014
Električno vozilo. Da ali ne?
Obstaja razširjeno prepričanje, da se bo količina nevarnih kemikalij izpuščenih v ozračje močno zmanjšala, če bi vsakodnevno uporabo avtomobilov nadomestila uporaba hibridnih ali električnih avtomobilov. Pa je res tako?
26. jan
2014
Predstavlja se vam ENJO
ENJO je bil ustanovljen leta 1990. Začelo se je s posebnimi vlakni, ki so jih z raziskavami in razvojem nenehno izboljševali. ENJO danes ponuja najbolj okolju prijazen sistem čiščenja na svetu, kjer čistijo le z vodo.
19. jan
2014
Projekt 310 v medijih
Pravijo, da dober glas seže v deveto vas. Naš glas se sliši že tudi onkraj meja naše prelepe, zeleno modre dežele pod Alpami. Veliko spletnih medijev se je že razpisalo o nas in našem projektu.
12. jan
2014
16. Dnevi energetikov 2014
15. in 16. aprila letos, bo v Portorožu potekala konferenca že 16. Dnevov energetikov. Aktualen pa je tudi še natečaj za energetsko učinkovito podjetje.
5. jan
2014
Eko sklad - javni sklad
Na spletni strani Eko Sklada si lahko podrobno ogledate tudi vse pretekle in prihajajoče razpise - javne pozive podjetjem in posameznikom (občanom).
15. dec
2013
Število ogrevanj z lesnimi peleti narašča
S čim v teh mrzlih zimskih dneh ogrevate vaš dom? Ste še vedno zvesti kurilnemu olju, plinu, elektriki ali kateremu drugemu viru energije? Kljub izbiri pa še vedno ostajajo veliki stroški kurjave?
8. dec
2013
Cena svetovnega oskrbovanja z energijo iz obnovljivih virov energije
Internetna stran Quickquid je objavila zanimivo raziskavo o tem, koliko bi stala renovacija električnega sistema, da bi se cel svet lahko napajal iz obnovljivih virov energije.
1. dec
2013
Portal Eco-Hub.eu
Portal ponuja informacije o okoljskem načrtovanju proizvodov in procesov, učinkovitejši rabi energije in naravnih virov, okolju primernejši embalaži in še veliko več.
24. nov
2013
Google investiral 80 milijonov dolarjev v solarne elektrarne
Gigant Google bo investiral kar 80 milijonov dolarjev v šest novih solarnih elektrarn, locirane v Kaliforniji in Arizoni.
17. nov
2013
Toplotne črpalke - razpis 2013
Kaj je toplotna črpalka in zakaj jo izbrati? Trenutno sta na omenjeno temo aktualna dva razpisa.
12. nov
2013
Izbor Modre prakse2013
Za modro prakso »Izkoriščanje odpadne toplote dimnih plinov za ogrevanje vode« je Steklarna Hrastnik 26. septembra v Portorožu prejela priznanje za najboljšo Modro prakso energetske učinkovitosti.
26. avg
2013
Zaključek prijav za Modro Prakso 2013
Ponosni smo, da imamo v Sloveniji veliko odličnih zgledov učinkovite rabe energije, obnovljivih virov in inovativnosti!
1. avg
2013
Modre prakse energetske učinkovitosti 2013: sodelujte!
V podjetju ste uvedli rešitev, ki prispeva k energetski učinkovitosti. Morda ste zanj pridobili tudi ugodno financiranje. Veseli ste in ponosni na doseženo.
31. jul
2013
Številke in dobre prakse govorijo (naj)glasneje
V nadaljevanju vam predstavljam zaključene projekte z realnimi številkami.
1. jun
2013
BREZPLAČNA DELAVNICA in OGLED DOBRE PRAKSE v Pomurju.
PROJEKT 310 v Pomurju: Nepovratna sredstva za kotlovnice na biomaso in ogled sončne elektrarne
30. maj
2013
Delavnica v Pomurju
BREZPLAČNA DELAVNICA in OGLED DOBRE PRAKSE v Pomurju.
27. apr
2013

 

 

Pobudnik spletne strani

V sodelovanju s

Projekt je sofinanciran v okviru Petrolovega programa za izboljšanje energetske učinkovitosti.